Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Idag firar vi Messmörets dag!

4 kommentarer

messmor_450g_original_frontIdag firar vi Messmörets dag, och vad kan då vara bättre än att packa en picknickkorg och ge sig ut i höstskogen på en härlig utflykt! Messmör är ett så härligt pålägg, tycker jag – en verklig klassiker i den svenska påläggsfloran – och så totalt unikt.

Jag ska villigt erkänna att jag långtifrån alltid varit en messmörsfantast, men på senare år har jag börjat gilla det mer och mer. Jag tror också det handlar mycket om känslan av äkthet. Messmör är verkligen Originalet. Samma smak, samma namn ända sedan 1939 – det är ett matarv att vårda, det! KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Dessutom är messmör perfekt att använda i bakning och matlagning – kolla in det här receptet på viltskav med messmör, mums… Och även om det ännu är långt till advent och jul måste jag förstås passa på att tipsa om världens godaste knäck – gjord på messmör! Tilläggas ska att en väninna, som tillhör messmörshatarna, också hon bytt ut den vanliga julknäcken mot denna ljuvliga messmörssknäck

Idag blir det alltså en liten höstutflykt, med gott bröd, messmör och lite tilltugg. Hur firar du Messmörets dag? Skriv och berätta!KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAhöst

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

4 thoughts on “Idag firar vi Messmörets dag!

  1. Det blir messmör på lilltrollets födelsedagsmacka imorgon. Hon vill ha det, så det klart hon får. Att det är messmörets dag har inte med saken att göra, men det är lite kul.
    Jag har alltid kallat messmör för ”kolaklick” när jag växte upp. Tror det var nåt som morsan o hennes syskon kom på, o sen har det alltid hetat Kolaklick i familjen.

    Gilla

  2. Vad fint att du uppmärksammade messmöret! Jag hade ingen koll på att messmörets dag existerade, men självklart ska ett så gott pålägg ha en egen dag.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s