Budget

Då och då händer det att plånboken är tunnare än vanligt. Och för vissa är den aldrig särskilt tjock. Ändå är de flesta matprogram i radio och TV, och recepten i mattidningarna, allt som oftast inriktade på mat som kostar. Den nya fattigdomen, som ökar alltmer i vårt land och som är högst kännbar när middagsmaten ska lagas till, uppmärksammas högst sälla av kockarna på modet.

Ett lysande undantag är Lotten Thörngren, som gett ut en bunt matböcker anpassade för en tunn plånbok. Minns med glädje vilken nytta jag som småbarnsmamma hade av hennes härliga kokböcker som både var billiga att köpa och innehöll massor av bra och billiga tips och recept!

På den här sidan kommer jag att uppmärksamma just den billiga maten – som för den skull inte alls behöver smaka sämre eller vara mindre nyttig än annan mat. Recept, tips och annat får plats här och jag tar också gärna emot bloggläsarnas tips på billig och bra budgetmat. Hör av er till mig, om ni vill skriva ett gästinlägg, eller dela med er av era bästa recept för den tunna plånboken!

Gräddig rotfruktsgratäng

Snabba, goda tonfiskpastan

Festlig pastagratäng med linser och örtkryddor

Pannkakor

Baked Beans

Mustig gulasch

Billig och läcker nudelwok à la Charles

Colcannon

Mulligatawny

Härlig kycklinggryta med lök, svamp och tomat

Omelett på det som finns i kyl och skafferi

5 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s