Crock Pot

När jag först fick hem min första Crock Pot – slowcooker – trodde jag att det var en sån där sak som skulle bli stående i köket, mer eller mindre oanvänd. Istället blev det precis tvärtom. Jag använder den jätteofta, ibland flera gånger i veckan, och jag upptäcker fler och fler användningsområden för den. Och den är bra på så många sätt. Dels är den förstås alldeles utmärkt för den som är lite ovan vid, eller obekväm med, att ha flera grytor och kastruller på gång samtidigt, för i slowcookern kan man ju i princip lägga ner alla ingredienser samtidigt och bara sätta i kontakten. Dels ger den så enormt mycket smak, i och med att alla ingredienser får gott om tid att ”gifta sig” med varandra.

Numera finns också Crock Pot Express – en slowcooker med tryckkokarfunktion – som innebär att du kan laga samma underbara mat på kort tid.

Här samlar jag mina bästa recept för Crock Pot. Du hittar också information, idéer och recept på crockpot.se. Där finns också beskrivningar på alla varianterna av Crock Pot, så att du kan ta reda på vilken som passar bäst för dina behov.

Marockansk kycklinggryta

Carnitas

Indisk Butter Chicken

Högrevsgryta

Mississippi Roast

Kyckling i vin

”Mongolisk” biff

Lammcurry

Helstekt kyckling i Crock Pot Express

Risotto i Crock Pot Express

Chili

Vegetarisk chili

Pulled Beef