Mississippi Roast

Hört talas om Mississippi Roast någon gång? I USA har det länge varit en favorit bland långkok – och det är lika enkelt som gott. Allt som behövs är en rejäl bit högrev, några feferoni (inlagda), kryddor och lite smör – perfekt för din CrockPot!

Mississippi Roast

En klassisk grytstek av modellen pulled beef. Jag lagar den här i min CrockPot. Då kör jag den på lägsta effekt i 8-9 timmar, tills köttet är så mört att det kan dras sönder med en gaffel. Servera med potatismos och grönsaker, eller ät som fyllning i tacos, tortillas eller baguette. Det är också jättegott att servera i hamburgerbröd med klassiska tillbehör.

Om du tycker att det blir för hett med feferonin så kan du ta bort dem innan servering, men det är en smaksak. Till 6-8 portioner behöver du:

1 kg högrev
10-12 feferoni (från burk)
1 påse dip, Ranch eller Holiday
1 påse brunsås-mix
30 g smör i kuber
1-2 dl vatten (eller blanda med lite lag från feferoniburken)
(ev 1-2 msk maizenaredning)

Gör så här: Häll vattnet i botten av slowcookern. Lägg i köttet och strö över dip och såspulver. Fördela feferoni och smör över och lägg på locket. Sätt grytan på lägsta effekt och låt köttet tillagas i 8-9 timmar tills du kan dra isär det med en gaffel. Om du tycker att såsen är för tunn kan du reda med lite maizena.

Vill du laga din Mississippi Roast på spisen? Lägg då högreven i en stor gryta och fördela kryddor, feferoni och smör ovanpå köttet. Häll vatten över så det täcker ungefär halva köttbiten och koka på svag värme, med lock på glänt i 2-3 timmar. Rör om lite runt köttet då och då, så att det inte bränner fast, och när det börjar bli mört kan du dra lite i det så att det kokar färdigt fortare.