Midsommar

Midsommar är verkligen en underbar helg! Nu är sommaren som ljusast, och vi kan njuta färska primörer och lättlagad festmat i glada vänners lag – eller i harmonisk ensamhet. För färskpotatisen och sillen smakar ju lika gott oavsett om vi befinner oss i skärgården, i en stuga på landet eller hemma i stan. Och även den som inte har fullt upp med aktiviteter under midsommarhelgen kan njuta av den underbara midsommarmaten och av solen och värmen. Eller av regnet, för den delen – för visst kan ett midsommarregn vara alldeles underbart!

Själv har jag tillbringat midsomrar i sommarstugan, på camping, på Skansen, hemma ensam på balkongen… Jag kan egentligen inte säga att jag föredrar det ena framför det andra. Stora sällskap har sin charm, men det har ensamheten på den sommarfina balkongen också; det är underbart att sitta där och njuta av sill och färskpotatis samtidigt som dragspelsmusiken ljuder från stereon! Jo, jag är verkligen så traditionsbunden att jag lyssnar på dragspelsmusik just på midsommar – och så på ”Midsommarvaka” av den svenske tonsättaren Hugo Alfvén…

På den här sidan tänker jag samla mina bästa recept för en lyckad midsommar – vare sig du firar den ensam eller med familj och goda vänner!

Fräsch ceviche med sill och räkor

Midsommarmatjes

Inlagd strömming

Paj med somriga smaker

Lammfärsbiffar med medelhavssmak

Kryddat brännvin på Charlies vis!

Godaste midsommartårtan – med eller utan vanligt socker

Muffins med bär och vit choklad

Glad midsommar!

6 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s