Pyttipanna med heminlagda rödbetor

Just nu är det skördetider och då passar det väl perfekt att lägga in rödbetor till vinterns middagar! Här hittar du världens lättaste lag till inläggningar – just den som jag gärna använder till rödbetor!

Pyttipanna kan du förstås göra på en massa olika sätt. Med tärnad potatis som du råsteker – eller med överbliven kokt potatis från gårdagens middag, som du skär i mindre bitar och steker upp. I med lite strimlad purjo eller hackad lök (eller båda delar!) och lite korv- och köttrester och du har en riktigt god middag för en blygsam penning. Om din butik säljer ojämna skivor av korv och andra pålägg billigt kan du fynda och lägga i frysen – dessa är perfekta att använda i pyttipanna! Stek ett ägg till och servera med de goda rödbetorna och du håller dig mätt länge!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVill du variera pyttipannan lite – gör den vegetarisk! Jag brukar använda butternutpumpa, lite olika slags rotsaker, lök och quornbitar. Då utesluter jag ägget ur ekvationen, istället rör jag kanske ihop en god sås av vegancreme fraiche och lite kryddor och vitlök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s