Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Snabba somriga jordgubbsbullar

Lämna en kommentar

OLYMPUS DIGITAL CAMERASommarbaka är trevligt och mysigt, och ingenting går väl upp mot nybakta bullar till kaffet i bersån, eller på balkongen. De här bullarna brukade min moster baka när hon hade ont om tid, de går snabbt och enkelt att baka – så kallade hastbullar – och blir extra somriga av jordgubbarna!

Varje gång jag äter dem drömmer jag mig tillbaka till barndomens bersåfika – men balkongfika är inte dumt det heller!

Moster Brittas somriga bullar

100 g smör
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
1 dl strösocker
1 ägg
2 dl mjölk eller fil
Pärlsocker

ca 1 dl jordgubbar (eller andra bär)

Sätt ugnen på 225°. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt ägget, mjölken och det smälta smöret och blanda ihop till en kladdig deg – gärna i matberedare. Fördela smeten i 8-10 muffinsformar och stick ner en jordgubbe i varje bulle. Strö över generöst med pärlsocker eller hackad mandel och grädda i mitten av ugnen ca 10-15 minuter tills de fått vacker färg och är torra rakt igenom. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s