Snabba somriga jordgubbsbullar

OLYMPUS DIGITAL CAMERASommarbaka är trevligt och mysigt, och ingenting går väl upp mot nybakta bullar till kaffet i bersån, eller på balkongen. De här bullarna brukade min moster baka när hon hade ont om tid, de går snabbt och enkelt att baka – så kallade hastbullar – och blir extra somriga av jordgubbarna!

Varje gång jag äter dem drömmer jag mig tillbaka till barndomens bersåfika – men balkongfika är inte dumt det heller!

Moster Brittas somriga bullar

100 g smör
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
1 dl strösocker
1 ägg
2 dl mjölk eller fil
Pärlsocker

ca 1 dl jordgubbar (eller andra bär)

Sätt ugnen på 225°. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt ägget, mjölken och det smälta smöret och blanda ihop till en kladdig deg – gärna i matberedare. Fördela smeten i 8-10 muffinsformar och stick ner en jordgubbe i varje bulle. Strö över generöst med pärlsocker eller hackad mandel och grädda i mitten av ugnen ca 10-15 minuter tills de fått vacker färg och är torra rakt igenom. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s