Plommonkaka

Skördetid...

Sensommar är skördetid och just nu börjar plommonen bli riktigt fina. Den som inte har eget plommonträd hittar också fina plommon i butikerna just nu – till bra pris dessutom. Passar mig utmärkt, så jag köpte två tråg i butiken i morse och har mumsat plommon hela förmiddagen. Men plommon är också gott i kaffebröd, så idag blir det plommonkaka till kaffet och till Premier League-fotbollen!

Mamma Mat har ett urenkelt recept som jag ska testa idag. Det påminner om en ”kastrullkaka” som jag ibland bakar – alla ingredienser (smält smör, socker, mjöl, bakpulver och vaniljsocker) rörs ihop i en kastrull och hälls sen över i smord och bröad form – sen i med halverade urkärnade plommon. Du hittar receptet här!

Trevlig lördag på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s