Charles kryddade brännvin

Publicerad av

Sommaren är härlig. Allt blir så mycket lättare under den ljusa årstiden, och det känns som om till och med matlagningen blir enklare och mindre komplicerad. Pasta med en enkel tomatröra blir en delikat sommarlunch – eller varför inte en fräsch sallad?

MelonEn god sommarsallad gör man enkelt på valfri salladssort (varför inte prova mangold, det är lite matigare än isberg och har mer smak), en burk majskorn, lite strimlad eller finskuren rökt skinka (eller annan ”smörgåsmat”), osttärningar eller hyvlad parmesan och druvor eller lagom stora bitar av vattenmelon. Värm lite vitt bröd till så är lunchen räddad!

Till midsommar vill man förstås ha sill och nubbe – helst med hemkryddat brännvin! Välj Brännvin Special, som är lite svagare och lyfter fram kryddsmaken bättre! Här är ett fint och fräscht recept till midsommarsillen:

Charles kryddade brännvin


1 flaska Brännvin Special
2 kvistar oregano eller timjan
½ dl repade blad av citronmeliss
1 kvist mynta
strimlat skal av en halv citron eller lime


Lägg alla kryddorna  i ett tätslutande kärl (en glasburk eller en plastburk blir bra) och häll över en flaska Brännvin Special. Låt stå i 2-3 dygn. Sila av och njut till midsommarfesten!

Gott till sillen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s