Trattkantareller i en härlig paj

Publicerad av

Har du torkade trattkantareller liggande i skåpet? I så fall kan du använda dem till en läckert vårlig paj. Allt du behöver göra, för att få en smakrik fyllning, är att lägga ½ dl torkade trattisar i vatten en halvtimme eller så innan du låter dem rinna av. Enkelt och jättegott!

Pajdeg går att göra på flera sätt – till trattkantarellpaj brukar jag använda den som kallas bostondeg – recept hittar du här.

När du ha förgräddat pajskalet gör du i ordning fyllningen. Lägg först de avrunna trattkantarellerna i botten av skalet (de behöver inte fräsas innan). Riv sedan över rejält med ost – gärna port salut eller grevé. Några tunna skivor parmesan är inte heller fel, om du råkar ha lite i kylen.

Äggstanningen gör du enklast på 3 dl mjölk och 3 ägg – alternativt kan du använda grädde eller gräddmjölk, om du vill ha pajen lite festligare och fylligare.  Lite salt och peppar, kanske en gnutta paprikapulver också, och grädda sen i 200 grader 30-40 minuter, tills pajen fått vacker färg och äggstanningen stelnat. Servera med sallad, smör och bröd.

Tips:  Om du inte har torkade trattisar hemma så går det jättebra att fylla den här pajen med färsk eller konserverad svamp istället, t ex champinjoner eller kantareller. Se då till att fräsa dem ett tag först, så att vätskan kokar bort.

Smaklig måltid!

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s