Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Nu skriver vi 2012

2 kommentarer

Hej alla bloggläsare! Idag skriver vi 2012 för första gången, och även om det på sätt och vis känns vemodigt när ett gammalt år försvinner är det alltid trevligt att välkomna ett nytt år. Vem vet vad det nya året bär med sig – kanske blir det bättre än det förra, kanske får vi vara med om just något som vi drömt om… Oavsett vilket önskar jag er alla ett riktigt gott nytt år!

Lättlagad pastarätt med renskav och creme fraiche - perfekt vardagsmiddag!

Själv är jag i Bergslagen med familjen över nyår och njuter idag av att snön äntligen kommit så här på årets första dag. Jag vet inte vem som uppskattar det mest – jag själv eller hundarna… Härligt är det i alla fall att snön lyser vit, och jag har gått ett par riktiga långpromenader idag bara för att fira det härliga vädret! Inga större ansträngningar i köket alltså, utan en enkel pastarätt med renskav (eller viltmästarskav, som är lite billigare men lika gott), lök och creme fraiche. Det går på nolltid; hacka löken fint och bryn den i lite olja i en stor stekpanna. Lägg i skavet och låt det få färg. Salta och peppra efter smak och häll sedan i en burk creme fraiche. I med lite vanlig soja och låt puttra på svag värme 5-10 minuter. Under tiden kokar du en kastrull med valfri pasta. Servera pastan med såsen och drick isvatten eller öl till!

God fortsättning på det nya året!

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

2 thoughts on “Nu skriver vi 2012

  1. Tittar forbi lite snabbt bara for att onska ett riktigt Gott Nytt ar:))

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s