Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Reuben-sandwich à la Christmas…

Lämna en kommentar

Julens kallskurna - skinka, tunga, sylta - gör sig bra i en grillad Reuben!

Har du, liksom jag, lite skinka och annat kallskuret över efter jul? Passa då på och gör en ”julvariant” av Reubensandwich. En vanlig Reuben görs med grovt rågbröd, brett med lite majonnäs, någon form av kött (oftast corned beef), ost och surkål och grillas i panna eller ugn. Jag gjorde en variant med kavring. Bredde senap på brödet, lade på några skivor skinka, sylta och tunga, lite pickles och julost. Sen på med en skiva kavring till och så stekte jag i lite smör i stekpannan några minuter på varje sida.

Ett härligt sätt att använda julens rester och en perfekt lunch så här i mellandagarna – eller som en läcker vickningsrätt!

God fortsättning!

 

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s