Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Lättlagad kycklingfilé med färsk pasta och cocktailtomater

Lämna en kommentar

Idag är jag helt ensam här hemma. Familjen är bortrest och själv har jag hittills undvikit köket i mesta möjliga mån och legat och läst istället. Härligt! Särskilt en sån här dag när oktoberregnet hänger i luften och det känns lite lagom ruggigt och kyligt! Så idag blev det snabblagat till lunch, nämligen den nya kycklingprodukten från Kronfågel DELI, kycklingfilé med smak av grillad paprika. Jag är ju en av del lyckliga som fått chansen att prova just den här produkten, och det är ju så himla roligt att testa nya produkter!

Jag har tidigare skrivit om den prosciuttolindade kycklingfilén och den var jättegod. Men den här är strået vassare enligt min mening. Balanserad i kryddningen och väldigt mör och saftig är det en riktigt festlig rätt, som tål att bjudas på i lite ”finare” sammanhang! Och så lättlagat och snabbt sen; in i ugnen på 200 grader i en dryg halvtimme, eller tills filén är helt genomstekt, och sen är det bara att servera.

Idag valde jag att servera kycklingen med färsk pasta (ostfylld tortelloni) och frästa halverade cocktailtomater i olika färger och former. Jag kryddade tomaternamed örtsalt och svartpeppar men man kan också tänka sig andra kryddor, till exempel persillade. Det blev en läcker och festlig lunch på nolltid!

För mig, som annars är en fantast av helstekt kyckling, är det här helt klart en variant att satsa på om jag har bråttom någon gång, eller helt enkelt känner mig lite ”lat” och inte vill stå i köket. Som en sån här dag, till exempel, när jag hellre ligger i soffan och läser Ken Folletts World Without End än pysslar i köksregionen…

Läckert och lätt med Kronfågel DELI

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s