Kardemummakaka till lördagskaffet!

Vilken härlig lördag det är idag! Vädret är strålande vackert, och höstens färger gör hela naturen till en färgsprakande fest. Jag älskar verkligen hösten, inte minst för färgerna och den sköna luften. Ibland tar jag en lång promenad bara för att njuta av luften och färgerna, sen går jag hem och tänder massor med värmeljus och bara myser… För de kyliga och mörka kvällarna är ju också en del av höstens charm. De inbjuder till långkok, bakning och mysstunder med levande ljus.

Nu är det ju inte alltid man har tid eller lust att baka bullar eller annat mer tidskrävande jäsbröd. Men en sockerkaka går snabbt och enkelt att baka, och sprider ljuvlig arom i köket. Här är ett recept på en underbar kardemummakaka som garanterat gör succé till kaffet!

2 ägg

2 dl strösocker

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk stött kardemumma

100 g smör

1½ dl mjölk

Ugn: 175-200 grader

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ihop vetemjöl med bakpulver och kardemumma och rör ner detta i smeten lite i snder – rör om under tiden så att allt blandas och blir klimpfritt. Häll i mjölken, och sist smöret. Häll i smord och bröad form, gärna en kransform, på 1½ l. Grädda nederst i ugnen i 40-45 minuter. Smakar ljuvligt till nybryggt kaffe eller ett glas iskall mjölk!

En annan sockerkaksvariant, med lite mindre fett, och som går att variera i det oändliga, hittar du här. Eller varför inte prova min härliga honungskaka!

En lång, lat och riktigt skön lördag tillönskas alla bloggläsare!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s