Kanelbullens Dag!

Publicerad av

Nu är den här igen, den efterlängtade Kanelbullens Dag. Få bakverk är väl så intimt förknippade med svensk kaffekultur som just kanelbullen så den är sannerligen väl värd en egen dag i almanackan!

Recepten på kanelbullar är antagligen lika många som det finns glada bullbagare i detta avlånga land, och jag bakar mina på samma sätt som mamma och mormor före henne. En vanlig vetedeg, alltså – gärna smaksatt med kardemumma – och så på med en läcker kanelfyllning.

Dagen till ära använde jag florsocker till fyllningen; jag rörde ihop smör (inte margarin), florsocker och generöst med kanel till en läcker kräm som jag sedan bredde ut på den kavlade degkakan. Sen kan man välja om man vill rulla ihop degen och skära snäckor, eller om man hellre gör knutar. Själv valde jag att baka ut dem till ”kanelknutar” idag, men det blir lika gott vilket man än väljer!

Kaneldoftande vetedeg färdig att bakas ut till snäckor, knutar eller vad man gillar bäst!
Kanelbullar på jäsning…
Nygräddade kanelbullar – mums!

Dagen till ära valde jag att utesluta pärlsockret och garnera dem med florsockerglasyr istället. Bara att röra ihop någon deciliter florsocker med lite vatten och ett stänk smakneutral olja (gör glasyren blank och fin!) och ringla över bullarna. Det ger dem ett fint och festligt utseende!

Matmammans florsockergarnerade kanelbullar

Receptet på mina favoritbullar hittar du här. Vill du ha mer inspiration, råd och tips på hur du kan förgylla Kanelbullens Dag lite extra hittar du förstås en väldig massa fint på Kanelbullens egen hemsida!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s