Världens enklaste och godaste chokladsås!

Vaniljglass med hemlagad chokladsås - mmm...

Chokladsås, det är gott det! Jag menar, vad är en skål med vaniljglass utan en riktigt god chokladsås? Och den bästa, det är den som är både billigast och enklast att laga, tycker jag. Jag har provat chokladsås med vispgrädde, med fin belgisk choklad och gu’ vet allt men den jag en gång lärde mig ur Vår Kokbok står sig faktiskt allra bäst. 1 dl kakao, 1 dl strösocker och 1 dl vatten (eller dubbel sats om du vill att det ska räcka till fler, eller om du är riktigt sugen) vispas ihop i en liten kastrull. Sjud blandningen under omrörning och låt den bli tjock och blank innan du slår av plattan. Häll den varm över glassen och njut…

Tips! Häll i en skvätt whisky i den färdiga chokladsåsen innan servering. Mycket gott och med härligt ”vuxen” smak!

En annan läcker sås är den här enkla kolasåsen. Prova!

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s