Matmammans huskur mot förkylning och feber

Matmammans dunderkur mot förkylning och feber...

Härliga höst! Men hur vacker den här årstiden än är är det en sak som kommer som ett brev på posten vartenda år vid den här tiden och det är de envisa förkylningarna. Något som verkligen är bra mot förkylning och halsont är färskpressad apelsin med massor av vitlök. Jag brukar pressa en tre-apelsiner och hälla i ett stort glas och så i med minst 2-3 pressade vitlöksklyftor. Det låter kanske inget vidare men det är faktiskt både uppiggande och riktigt gott – i alla fall om man inte är alltför negativ till vitlök… Annars kan man utesluta vitlöken och riva i färsk ingefära i juicen istället, det ger också en god effekt. Själv tar jag gärna båda delarna, och kanske en liten skvätt flytande honung också om det finns hemma. Prova själv! Man blir kanske inte frisk, men man mår i alla fall en aning bättre!

5 kommentarer

    • Det smakar inte så illa som det låter – om man inte HATAR vitlök förstås… Man vänjer sig och till sist blir det nästan ett behov med en rejäl apelsinvitlöksdrink vid förkylning! 😀

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s