Charles ceviche med räkor och sill

Publicerad av

Ceviche blir ett fräscht inslag bland julhelgens mastiga maträtter!De här sista kvällarna före jul är fulla av stök och pyssel och då kan det vara gott och avstressande med något riktigt lättlagat på kvällen.

Den här varianten av den latinamerikanska fiskrätten ceviche är mycket lättlagad och otroligt god och passar perfekt som vickningsrätt. Den kan också med fördel serveras som ett fräscht sillalternativ på julbordet.

Det här behövs:

1 burk inläggningssill

1 burk räkor i lag (ca 170 g)

2 citroner

½-1 röd lök

1 knippa persilja

Gör så här:

Skölj sillfileerna noga och skär eller klipp dem i mindre bitar. Häll av lagen från räkorna och låt dem rinna av i en sil. Lägg sill och räkor i en skål och tillsätt saften från citronerna. Tillsätt den tunnskivade löken. Klipp över rikligt med persilja och blanda försiktigt. Servera med ett gott bröd, gärna ett ljust surdegsbröd, och isvatten, öl eller mineralvatten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s