Moster Brittas Märstasill

Publicerad av

Alla familjer har nog sina egna specialiteter som aldrig får fattas på festbordet. I vår familj har vi en sorts sillinläggning som kallas Märstastill (inte efter Stockholmsförorten utan efter en liten by utanför Kristinehamn) och som vi då och då slänger ihop till en enkel lunch eller till en sillbuffé. Den är oerhört enkel och mycket, mycket god!

Allt du behöver är en burk inläggningssill, en knippa gräslök och ett litet mått vispgrädde. Skölj sillfileerna och skär dem i lagom stora munsbitar. Klipp gräslöken. Varva sill och gröslök i en glasburk och häll på en dryg deciliter ovispad grädde. Ljuvligt gott till lite kokt potatis, eller som del av en större sillbuffé. Märstasillen håller ett par dagar i kylen men på grund av grädden ska den givetvis ätas upp så snart som möjligt. Vilket inte är något problem alls efter den är så god!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s