Sill hör påsken till…

Något som verkligen hör hemma på ett klassiskt påskbord är sill- och äggrätter av olika slag. Jag brukar göra det enkelt för mig och köpa hem lite goda sillsorter, till exempel skärgårdssill, senapssill och tomatsill. Vanlig inlagd sill vill jag också ha på påskbordet, och den brukar jag helst lägga in själv. Här är ett fint recept.

Inlagd sill

1 burk urvattnade sillfiléer (skuren i bitar)
2 tunt skivade gula lökar

Lag:
2,5 dl vatten
1 dl ättiksprit (12%)
1 1/2 dl socker
5 grovt krossade kryddpepparkorn
2 lagerblad
5 kryddnejlikor

Gör så här: Skölj sillfiléerna ordentligt och låt dem rinna av. Varva dem med lökskivorna i en glasburk. Blanda sedan samman ingredienserna till lagen och låt koka upp. När lagen har kallnat hälls den över sillen. Sätt sedan på locket och låt den stå kallt i kylen i något dygn innan servering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s