De 10 bästa snacksen och smårätterna till Allsvenskan-premiären

Imorgon är det premiär för Allsvenskan och med tomma arenor betyder det att de flesta av oss bänkar oss i soffan. Så ladda upp med läckra smårätter och snacks till fotbollsmyset – här har du recepten!

Kycklingspett med sataysås

Små kycklingspett går alltid hem, särskilt om de serveras med en smarrig och lagom het sataysås. De är jättegoda både ljumma och kalla och passar perfekt till soffhänget framför TV:n. Till receptet >>

Smaksatta popcorn

Smaksatta popcorn är godare än chips och lätt att göra själv. Överraska med cheddarpopcorn eller med heta cayenne-popcorn eller välj den amerikanska klassikern Caramel Corn. Till receptet >>

London City Toast

Okej, nu är det Allsvenskan som gäller, men England och fotboll hör ihop så vad kan passa bättre än att servera en laddning klassiska engelska mackor? På en London City Toast samsas parmesansmör, jaktwurst, smakrik ost och små knubbiga cornichoner och får smaklökarna att göra volter av lycka… Till receptet >>

MInipizzor med fikon, honung och getost

De här små minipizzorna serverar jag gärna till en god brunch. Men de passar precis lika bra till fotbollsmyset! Till receptet >>

Baba Ganouch, Hummus och andra goda röror

Goda röror kommer man långt med! Duka fram ett par, tre välfyllda skålar och lite gott bröd och njut till matchen! Till recepten>>

Salta mandlar

Det kanske låter simpelt, men saltade mandlar som du gör själv smakar himmelskt gott – prova själv! Till receptet >>

Pide

Pide är en turkisk rätt, ett slags öppen pirog, bakad på jäsdeg, och med varierade fyllningar. I det här receptet har jag valt en enkel, vegetarisk fyllning – den går förstås att ersätta med något annat gott. Till receptet >>

Klassisk landgång

Landgången är ett stycke svensk matkultur som tycks ha blivit mer eller mindre bortglömd i drivorna av ciabatta och baguette. Men en klassisk landgång är en lyxig festrätt som slår det mesta. Går att variera på en mängd olika vis, själv brukar jag fylla den med klassiska svenska smaker såsom ost, leverpastej, räkor och pepparrotsfyllt hamburgerkött. Till receptet >>

Läckra oststänger

De här oststängerna går alltid hem och är lätta att baka. Den som vill använder färdigköpt smördeg för att göra det ännu smidigare. Till receptet >>

Caprese

Den här lättfixade italienska klassikern är egentligen en förrätt, men den passar precis lika bra som vickningsrätt. Med mozzarella, tomater och basilika går den i Italiens färger – inte fel när det är fotbollsfest! Till receptet >>

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s