Helgbrunch: Minipizzor med fikon, getost och honung

Jag är ju förtjust i att baka och laga mat från grunden. Men nog är det praktiskt att det också finns så mycket färdigt att ta till. Färdig pizzadeg, till exempel – det är jag riktigt förtjust i och särskilt om jag ska servera små minipizzor som en del av en brunch eller buffé. Jag tycker de färdiga pizzadegarna är riktigt goda, och om man dessutom väljer riktigt smarriga tillbehör är det nog inte många som märker någon skillnad.

På en brunchbuffé passar de här minipizzorna jättebra. De är också goda som drinktilltugg.

Minipizzor med fikon, getost och honung

1 färdig pizzadeg (rektangulär)
1-2 msk oliv- eller rapsolja
1 rulle chèvre
8 färska fikon
ca 1 dl flytande honung (eller fast, som du värmer lite)
en kruka ruccolasallad

Gör så här: Rulla ut pizzadegen på en plåt. Pensla den med oljan. Smula getosten och fördela den jämt över degen. Skär fikonen i tunna skivor, klyftor eller bitar och fördela över osten. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i 10-15 minuter eller tills degen är klar. Ta ut pizzan, ringla över honung och strö över ruccola. Skär pizzan i lagom stora fyrkanter och servera ljummen eller kall.

Tips! Ta ut rundlar ur degen innan du lägger på fyllningen och gör runda pizzor istället.

3 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s