Käraste moster Britta – jag saknar dig

Idag, den 24 juli, skulle min moster Britta ha fyllt 105 år. Min starka, humoristiska, underbara moster vars levnadsöde inte liknar de flesta andras. Hårt drabbad av sjukdom under större delen av sitt liv gick hon miste om möjligheten att skaffa arbete, familj och barn – likväl var hon alltid glad och tillfreds med livet. Hon accepterade livet sådant det var, och njöt av varje dag som hon hade hälsan.

När Britta fyllde år var det alltid stort kaffekalas i hennes underbara trädgård. Kanelkaka, kringlor, selmakakor, spritsar hörde till det som låg på kakfatet, och givetvis tronade en jordgubbstårta på bordet också.

Igår hittade jag hennes hastigt nerskrivna recept på mandelkubb. Och det känns både glädjefyllt och vemodigt att betrakta papperslappen med hennes handstil. De här mandelkubbarna har jag ätit många gånger under min barndom och uppväxt – kanske ska jag baka dem själv idag, till moster Brittas minne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s