Så väcktes mitt intresse för datorer

Ibland, när jag sitter här och bloggar och skriver diverse texter, tänker jag på när jag köpte min första dator. Det känns som om det är hundra år sen nu, men det är det förstås inte. Det var nån gång i slutet av 90-talet och jag hade suktat länge då, eftersom jag jobbade som frilansskribent och satt och knackade på en gammal skrivmaskin, medan en efter en av mina vänner kunde skaffa dator genom jobbet på grund av hem-pc-reformen som infördes 1997. Själv hade jag ju inte den möjligheten som frilans, så gissa om min glädje var fullkomlig när jag till sist fick råd att skaffa en pc. Jag kände mig som den rikaste människan i världen!

På den tiden kopplade man upp sig mot ett modem, som anslöts till den fasta telefonen, och man fick alltid tänka på hur länge man satt uppkopplad, så att inte telefonräkningen sköt i höjden. Inte kunde man något om datorer heller, i alla fall inte jag. Men jag hade en kompis som redan då var en så kallad ”datanörd”, och hon väckte mitt intresse för hur datorn fungerade. Och på den vägen är det. Eftersom hon jobbar med datorer så hon har stenkoll, och ger alltid bra tips om bra tillverkare av hårdvara och komponenter för uppgraderingar och olika förbättringar, som till exempel moxa. Det har gjort att jag själv har kunnat fixa mina datorer precis så som jag vill ha dem.

Idag har jag både en stationär dator vars hårdvara är anpassad för mina favoritspel, jobbdator och en behändig liten laptop. Den sistnämnda tar jag gärna med mig ut om vädret tillåter. Som idag, till exempel, när solen och det är en alldeles lagom ljummen bris. Och varje gång jag gör det så tänker jag på hur mycket smidigare det är att jobba nu när man inte längre är hänvisad till skrivmaskiner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s