Semestra i köket – laga maten från ditt favoritresmål!

Den här sommaren blir inte som vanliga somrar, det förstår var och en (och skulle förstå det även om politiker och journalister inte ständigt mässade samma sak). Själv hade jag planerat att besöka både Italien och England denna sommar, och New York till hösten, men av de planerna blir det nu intet.

Det är klart att det känns lite surt men jag tänker absolut inte klaga på det. Än så länge har jag och mina nära hållit oss friska, och det är förstår oändligt mycket viktigare än inställda semesterresor.

En sak som man kan göra, nu när man mest är hemma, är att laga favoritmaten från sina mest älskade resmål. Så det är något jag tänker ägna mig åt ett tag framöver. Coda alla Vaccinara och Scalopine al limone som i Rom. Steak & kidney pie och Shepherd’s Pie som i London. Börek som i Turkiet och Avocado fries och hamburgare som i New York. En matresa i köket, helt enkelt, med smaker som väcker ljusa minnen och tränger undan dysterheten ett tag.

Vilka är dina favoritresmål, och vilka maträtter har du tagit med dig hem? Skriv och berätta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s