Krusbär, vinbär och cherie…

Idag är det julafton för mig. Jag har nämligen fått en hel kasse med nyskördat från en väninnas kolonilott. Krusbär, röda vin bär, rabarber och dessutom ett kok delikatesspotatis av sorten Cherie. Makalöst god potatis, som maken och jag avnjutit med lite grovsalt och smör idag. Härlig lördagslyx!

Cherie är inte bara god utan dessutom en mycket vacker potatis, så jag skulle rekommendera att koka den med skalet (som vi gjorde) och sedan avnjuta den naturell eller kanske i en härlig potatissallad. Jag skulle kunna föreställa mig att den är jättegod i den här danska potatissalladen – dessutom skulle den göra salladen (som är lite färglös) mycket snyggare…

Nu är det dags att koka krusbärsmarmelad och baka en god rabarberpaj till kvällsfikat, och – om det blir något kvar – till söndagskaffet. Vinbären får bo i frysen ett tag, för jag har inte riktigt bestämt mig för om de ska bli gelé eller sparas att ha som dekoration till kakor och tårtor under hösten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s