Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Dansk potatissallad är gott till det mesta

Lämna en kommentar

OLYMPUS DIGITAL CAMERANär jag först träffade min svärmor (för en evighet sen i slutet av 80-talet) bjöd hon på en av de godaste potatissallader jag någonsin ätit. Hon kallade det för ”dansk potatissallad”, och serverade den ljummen med en köttbit till. Självklart bad jag om receptet och fick det – men eftersom jag är en slarvmaja som inte samlar alla recept i en pärm förlorade jag det efter en tid. Och plötsligt – efter nästan 20 år – dök det upp igen i en kökslåda… Jag vet, det tyder på att jag inte är världens bästa på att hålla ordning i kökslådorna men det är faktiskt bara just den enda lådan som jag inte regelbundet rensar. Hur som helst blev det givetvis dansk potatissallad till middag igår – denna gång med rödvinssmakande toulousekorv till!

8-10 kokta kalla potatisar
2 gula lökar
1½ dl vatten
50 g smör
2 msk ättikssprit
2 msk socker
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 knippe persilja

Skala potatisen och skär den i skivor. Skala och tunnskiva löken. Koka löken några minuter med vattnet och tillsätt sedan smöret, ättikan, sockret samt salt och peppar.
Finhacka persiljan och rör i den.
Låt marinaden bli varm och vänd ner potatisen. Servera potatissalladen ljummen, gärna med lite extra persilja som dekoration.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s