Wurstmaster – svensk mästare i korv!

Wurstmaster är ett litet svenskt företag som satsar på korv som korv ska smaka. Det är ingen slump att man vunnit mängder med priser för sin korv, som har hög kötthalt och finns i en mängd olika varianter. I senaste Chark-VM 2012 tog man hem hela 17 medaljer: 5 guld, 8 silver och 4 brons!

Wurstmaster ligger i Slakthusområdet och är ett litet företag med ett tiotal anställda. Matmammans Blogg fick komma på studiebesök och bese produktionen som skedde under fräscha och fina rutiner. Fräscht, rent och fint blev betyget!

DSC_1027

DSC_1022

DSC_1025

Betyget på korven är minst lika bra! Vi fick nämligen prova en mängd olika prisbelönta korvar från Wurstmaster, såsom Puszta, lammkabanoss, timjangrill, ungersk och polsk kabanoss, lammkorv, mysliwska och chorizo… Matiga, köttiga korvar som verkligen smakar som korv ska smaka!

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Wurstmasters korvar är goda att steka, grilla, använda i grytor – vissa av dem är också alldeles utmärkt goda som tilltugg till en pilsner, eller som en del av en festlig buffé. Ett plus är att det på förpackningen anges vilken kryddstyrka korven har. Således kan man välja om man vill käka hett eller milt…

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAVi grillade lammkorv, puszta, lammkabanoss och och timjankorv och serverade med en härlig potatisgratäng. Enkelt och fantastiskt gott – det höga köttinnehållet i korven gör att måltiden blir rena lyxmiddagen!

Chorizon använde jag i en het chiligryta med bönor, tomatkross, lök och paprika och serverade med salsa och creme fraiche. Det allmänna omdömet var ”Himmelskt!” och ett par av matgästerna förklarade att de just ätit en måltid de sent skulle glömma…

Roligt är att Wurstmaster också uppmärksammar den svenska korvtraditionen och gör klassiska svenska korvar såsom isterband, falukorv, frukostkorv, prinskorv och – min stora favorit värmländska som jag är – värmlandskorv. Här finns alltså något för alla smaker, och en återkoppling till forna tiders smaker.

För dig som vill prova Wurstmasters härliga kvalitetskorvar finns info om alla korvar och alla säljställen här. Och om fantasin skulle tryta kan du också hitta tips och inspiration och recept. Vad sägs om korvspett med chilisås så här i grilltider? Eller ett festligt drinktilltugg på lammkorv? Det och mer därtill finns på Wurstmasters sida, så ta en titt – och prova deras köttiga, supergoda korv. Den ger en helt ny dimension till begreppet korv!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s