Virtuous Vodka i sommarens godaste drinkar

Härom veckan var jag på Twisted Picnic och provade vårens och sommarens fräschaste produkter. Virtuous Vodka (som jag tidigare skrivit om här) var där och bjöd på underbara drinkar som garanterat kan bli sommarens mest populära. Nu har jag testat att göra ett par av drinkarna själv och bjudit bland vänner och bekanta. Succé! Inte bara bland gästerna, utan också för att de var riktigt lätta att göra. Vad jag också gillar är att det inte behövs så där extremt många olika ingredienser. En Swedish Spritz, till exempel, innehåller bara Virtuous hallonvodka och äppelcider, mycket lättare kan det inte bli.

Swedish Spritz

4 cl Virtuous Raspberry

15 cl äppelcider

Bland hallonvodka och äppelcider med is. Servera en solig dag. (Jag serverade min en mulen dag men det var åtminstone fredag och det smakade underbart ändå, faktiskt blev dagen en smula soligare…)Swedish Spritz (1) - Kopia

 

Jag blev också väldigt förtjust i den specialkomponerade sommardrinken, när jag provsmakade den på Twisted Picnic, och eftersom jag har just hallonvodkan hemma i skåpet så den gjorde jag förstås.

 

Sommarkyss

Lite mer ingredienser här, och röda vinbärsjuice är inte alltid helt lätt att få tag i, så jag tog röda vinbär från frysen, lät dem få ett snabbt uppkok och silade till juice. Man kan också tänka sig en annan syrlig juice i den här drinken, jag skulle kunna tänka mig att exempelvis lingon om vinbär är svåra att få tag i. Sockerlag är däremot inte ett dugg svårt att göra – bara blanda lika delar strösocker och vatten, rör om och låt stå kallt. Lagen ska vara genomskinlig och lite simmig när den används. (Det finns andra sätt också men det här är enklast och funkar perfekt!)

5 cl Virtuous Raspberry
3 cl Juice av röda vinbär
1 cl sockerlag
1 cl citronjuice
5 cl Cava/Prosecco

Gör så här: Häll alla ingredienser utom cava/prosecco i en shaker, skaka med is. Häll genom silen över i glaset du valt att servera i, toppa med Cava/Prosecco.Jimmys sommardrink (1)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s