Per i Viken – lokalproducerad kvalitetschark från Skåne

Publicerad av

I dessa storskalighetens tider är det bara att konstatera att det faktiskt finns ljus i matmörkret. Kanske är det en reaktion just på storskaligheten – som allt som oftast medfört sämre mat, dålig hantering och en allmän oinspirerande likriktning – som gör att det nu blir alltmer populärt med lokal- och närproducerat med fina råvaror. Det är nog så de flesta av oss vill ha det; närproducerad mat baserad på fina råvaror, med betoning på det lokala.

Så här till grillsommaren vill jag därför tipsa om Per i Viken, en charkuterifabrik i Höganäs. Kvalitetsprodukter på svenskt kött, med både korv och andra produkter i sortimentet. Med sätet i Skåne samarbetar företaget med Slow Food Skåne – Convivium Scania, som gett Per i Viken diplom med följande motivering:

”Claes Persson och hans lokala charkuterifabrik i Höganäs tillför oss produkter av högsta kvalitet. De gamla skånska recepten är grunden för verksamheten och ett kreativt arbete med att utveckla nya spännande produkter. Claes tvekar inte att tex stoppa äkta parmesanost i Per i Parma. Det är alltid kvaliteten som är ledstjärnan i hans verksamhet.”

Efter att ha testat några av Per i Vikens härliga korvar, bland annat wienerkorv och en helt underbar färsk salsiccia, kan jag bara nicka instämmande. Kvalitet kan man inte fuska med och ärligt talat var det ett bra tag sen jag åt så god wienerkorv som denna. Föredrar du att grilla så är Per i Parma en verklig höjdare, och den färska salsiccian får smaklökarna att jubla. Inte att undra på då att företaget kammat hem flera priser vid Chark-SM genom åren, bland annat guld 2012 i klassen Tjock småkorv för just den färska salsiccian…

Per i Viken erbjuder också andra charkprodukter, såsom smörgåsmat, ölkorvar och mycket annat. Vill du veta mer om Per i Viken, så klicka här. Trevlig charksommar!i72136481_szw1280h1280_ i67976438_szw1280h1280_

Foto: Per i Viken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s