Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Måndagsmiddag med guldkant

Lämna en kommentar

Levande ljus förgyller måndagsmiddagen...

Levande ljus förgyller måndagsmiddagen…

Söndagsmiddag känner alla till. En festlig middag, gärna husmanskost, med klassiska tillbehör. Pepparrotskött är en klassiker som ofta förekommer i vårt hem, liksom persiljejärpar. Varför inte låta även måndagen bli en sån där dag när man äter lite extra gott? Det behöver varken vara dyrt eller komplicerat – bara vällagat och vackert dukat! För om det är någon dag i veckan som behöver förgyllas med lite guldkant så är det väl just måndagen! Laga din egen (och familjens) favoriträtt, duka med vacker duk och levande ljus och jag lovar att måndagen kommer att känna betydligt trevligare!

Idag tänker jag laga köttfärslimpa. Det är lika gott som köttbullar, men tar mindre tid att laga, och kan serveras med samma goda tillbehör. Kokt potatis, gräddsås, gelé, ärter, ångade grönsaker, syltade tomater… Smaklig spis!

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s