Kolarvecka i Granbergsdals hytta

Publicerad av

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIdag börjar kolarveckan i Granbergsdals hytta. Granbergsdals hytta ligger strax norr om Karlskoga centrum och är en av de bäst bevarade malmhyttorna i Sverige – eftersom den dessutom är ett av mina mest älskade smultronställen har jag givetvis skrivit om den många gånger, t ex det underbara lilla recepthäftet som finns att införskaffa i hyttboa. Och nu är det dags igen, eftersom kolarveckan startar idag. Kl 18 ikväll tänds milan och därefter är det mängder med roliga aktiviteter varje eftermiddag ända fram till den 25 september.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHöjdpunkten är förstås Kolardagen på lördag. Den pågår mellan 11 och 17 och det bjuds på pumpa-grönsak-blomsterarrangemang och brödtävling. Vill du vara med och tävla så är det inlämning av tävlingsbidrag kl 11-13 – sen kan alla rösta och resultatet redovisas kl 16.

Under dagen kan du också handla bröd, saft, sylt och hantverk från gästförsäljare, samt besöka loppis och hyttutställning och givetvis avnjuta mat och dryck. Soppa, smörgås, kaffe – och så kolbullar förstås.

Kolbullar med fläsk och lingon är en ren delikatess!
Kolbullar med fläsk och lingon är en ren delikatess!

Du som befinner dig i närheten, eller har vägarna förbi, se till att ta del av det här spännande kulturevenemanget – och även om du nu skulle ha en bit att åka så lovar jag att det är väl värt det!

Läs här om förra årets Kolarvecka!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s