Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Peanut Cookies – fikabröd på amerikanska…

4 kommentarer

Jag gillar klassiska kaksorter – såna som bjöds på kafferepen när jag var barn. Men det är aldrig fel att förnya kakfatet, till exempel med amerikanska bakverk. Chocolate chip cookies är en klassiker – det här är en annan variant av cookies som en väninna i Indiana brukar baka till födelsedagar och andra trevliga tilldragelser. Livsfarligt goda…

Peanut Cookies

Rör 100 g rumsvarmt smör och 2 dl strösocker vitt och poröst – gärna med elvisp. Rör ner 3 dl vetemjöl, 2 msk kakao, 1 msk vaniljsocker samt 2 tsk bakpulver. Tillsätt 1 dl hasselnötskräm, t ex Nutella, och 2 dl grovhackade salta jordnötter. Klicka ut kakor med en glest på smord plåt (det blir ca 25-30 st) och grädda i 175 grader ca 10-12 minuter. Låt kallna på plåten och förvara dem sedan kallt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

4 thoughts on “Peanut Cookies – fikabröd på amerikanska…

  1. Åh vad gott det låter/ser ut! Längtar verkligen tills det blir amerikansk månad på min blogg. I september har jag England som tema, har du några tips på recept?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s