Peanut Cookies – fikabröd på amerikanska…

Publicerad av

Jag gillar klassiska kaksorter – såna som bjöds på kafferepen när jag var barn. Men det är aldrig fel att förnya kakfatet, till exempel med amerikanska bakverk. Chocolate chip cookies är en klassiker – det här är en annan variant av cookies som en väninna i Indiana brukar baka till födelsedagar och andra trevliga tilldragelser. Livsfarligt goda…

Peanut Cookies

Rör 100 g rumsvarmt smör och 2 dl strösocker vitt och poröst – gärna med elvisp. Rör ner 3 dl vetemjöl, 2 msk kakao, 1 msk vaniljsocker samt 2 tsk bakpulver. Tillsätt 1 dl hasselnötskräm, t ex Nutella, och 2 dl grovhackade salta jordnötter. Klicka ut kakor med en glest på smord plåt (det blir ca 25-30 st) och grädda i 175 grader ca 10-12 minuter. Låt kallna på plåten och förvara dem sedan kallt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

5 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s