Bjud amerikanskt dagen till ära…

Idag den 4 juli firar USA sin nationaldag. Mina vänner ”over there” har förberett sig i veckor – är det fest så är det – och jag önskar verkligen att jag kunde fira med dem. Men jag tänker i alla fall uppmärksamma ”4th of July” med mat från det mångfacetterade amerikanska köket: Mac and cheese  serverade med buffalo wings, kryddiga kycklingvingar.

Kycklingvingar kan man göra på en massa olika sätt. Det här är ett enkelt sätt som alltid ger bra resultat. Koka 1 kg kycklingvingar i lättsaltat vatten eller buljong i en kvart-tjugo minuter eller tills de är så gott som klara. (Dela dem gärna vid leden först!) Ta upp dem och låt dem rinna av i ett durkslag.

Smält en klick smör eller lite olja (eller lite av varje) i en stor stekpanna eller vid stekgryta. Tillsätt ett par teskedar vinäger av något slag, samt några generösa stänk hot sauce av något slag. Lägg i kycklingvingarna och bryn dem så de får färg runt om. Peppra och salta. Låt dem sedan puttra under lock i en kvart eller så tills de är härligt ”kladdiga”.  (Du kan givetvis göra dem på kycklingben också!)

Till kaffet serverar jag härligt segknapriga jordnötskakor – receptet hittar du här.

Happy 4th of July

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s