Matmamman

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Stekt aubergine i tomatsås, att servera till kött, fisk eller quorn

1 kommentar

Den här rätten är ljuvligt god och har sitt ursprung i Mellanöstern. Den passar utmärkt till både kött, fisk och vegetariskt och är lika god vare sig den serveras varm, kall eller ljummen! Du behöver:

2 stora auberginer

1 burk skalade tomater

3-4 krossade vitlöksklyftor

2-3 msk olja

2-3 msk tomatpuré

1 msk vinäger eller pressad citron

1 dl vatten

1 msk strösocker

3 msk finhackad persilja

salt, peppar

Skölj och skiva auberginerna i ½ cm tunna skivor. Lägg dem plant och strö generöst med salt (gärna grovt salt) över. Låt stå i minst 15 minuter. Skölj sedan av och låt torka. Stek aubergineskivorna på medelstark värme på båda tills de får fin färg. Låt dem rinna av på hushållspapper.

Fräs den krossade vitlöken i lite olja. Tillsätt tomaterna, socker, vinäger och vatten samt tomatpuré. Låt puttra i ca 15 minuter och krydda med salt och peppar. Lägg sedan i aubergineskivorna och låt puttra på svag värme i ytterligare 15-20 minuter. Toppa med persilja och servera till kött, fisk eller stekt quornfilé.

Stekt aubergine i smakrik tomatsås passar jättebra till quornfilé!

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

One thought on “Stekt aubergine i tomatsås, att servera till kött, fisk eller quorn

  1. Åh , det äter vi ofta och det passar precis som du säger till allt. Väldigt smakrigt och gott. Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s