Säsongens frukter på ICA

Jag är en stor älskare av frukt och grönt – och alldeles särskilt gillar jag att använda säsongens råvaror. Jag är så där larvigt traditionell att jag helst äter blåbärspaj på sommaren och äppelpaj på hösten… Därför uppskattar jag verkligen ICAs nya satsning på säsongens frukter.

I flera ICA Maxi-butiker (bl a Haninge och Nacka) finns säsongens bästa frukter lättillgängligt på ett säsongsbord och till bra priser – bara att välja och vraka! Själv har jag bland annat införskaffat kiwi, blodgrape, clementiner och ananas – härligt fräscht, inte minst som tillbehör till en god frukost! Ingenting sätter fart på livsandarna så som ett par citrusfrukter eller några skivor ananas…Nu när det är så bra pris på kiwifrukter brukar jag passa på att koka kiwimarmelad. Jättegott på rostat bröd, scones eller som fyllning i rulltårta! Enkelt att göra är det också – det här behöver du:

8 st kiwi
saft och skal av 2 citroner (gärna också 1 msk riven färsk ingefära)
2 dl syltsocker

Gör så här:

Dela kiwin på mitten och gröp ur halvorna med en sked. Tvätta citronerna noga och riv skalet samt pressa ur saften. Blanda citronsaft och -skal med kiwin och syltsockret i en kastrull. Tillsätt också ingefäran, om du vill – den ger en härlig smakbrytning – men marmeladen blir god utan också!

Koka upp, skumma och låt sedan puttra på svag värme i ca 10 minuter. Vispa gärna sönder de större kiwibitarna – men det väljer du själv! Jag tycker det är gott om det är lite fruktbitar i marmeladen!

Häll upp marmeladen på torra, varma burkar. Låt svalna och förvara sedan kallt.

Tänk att de här bruna, ludna frukterna smakar så otroligt gott...

Trevlig helg på er, alla bloggläsare, och njut nu av fruktglädje i helgen! Varför inte ta en sväng till ICA Maxi och kolla utbudet på säsongens frukter? Det ska jag göra!

4 kommentarer

    • Även om det inte är en Maxi med stort säsongsbord kan de ha andra bra säsongspriser – min lilla ICA har exempelvis kiwi för 1 kr styck och ananas för 10. Det är bra priser tycker jag!

      Gilla

  1. Smart initiativ, det här. man har ju inte så stor koll på när frukter som inte växer i Sverige har säsong. Jag blev inspirerad och köpte en ananas. 10 kronor var ju inte så dyrt!
    Trevlig helg önskar fröken Dill

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s