Sparrissoppa är lättlagad och god vardagsmat!

Publicerad av

Den 1 mars är alltid en speciell dag, tycker jag. Det är ju den allra första dagen i den allra första vårmånaden och det känns lika pirrigt och mysigt varenda år.

Frasiga, färgstarka tulpaner lyser upp kulna vårvinterdagar!

Just idag är himlen gråmulen och det känns bistert och kallt ute, men det spelar liksom ingen roll – man vet att våren är på väg och det räcker. Dagarna blir längre och ljusare och nu är det bara några futtiga veckor kvar tills vi vrider om klockan till sommartid.

Själv låter jag gärna färgstarka frasiga tulpaner lysa upp de här grå vårvinterdagarna. Passa på strax före stängningsdags, då sänker många blomsterhandlare priset på gårdagens buketter. De är lite mer utslagna än de allra fräschast inkomna, men brukar hålla nästan lika länge!

Härlig sparrissoppa, här med ostfylld baguette till.

En dag som den här passar det också perfekt med en god och värmande soppa till middag, tycker jag. Varför inte sparrissoppa? Det går jättesnabbt att laga och smakar supergott!

Häll spadet från två burkar sparris (vit sparris i bitar) i ett litermått. Tillsätt vatten tills du får 1 liter. Häll detta i en stor gryta tillsammans med 2 tärningar hönsbuljong (eller grönsaksbuljong om du föredrar en helt vegetarisk soppa). Koka upp. Rör ut 1-1½ msk vetemjöl med lite vatten. Häll den i buljongen under omrörning och låt soppan koka i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar, och späd med 1-2 dl matlagningsgrädde. Tillsätt sparrisen och låt det hela bli varmt. Servera gärna med ett gott bröd till.

Vill du ha en mer mättande måltid passar det perfekt att servera pannkaka till efterrätt. Här finns massor av tips och recept! Eller testa härliga nutellacrêpes från Go Ya Ya’s ”over there” – underbart goda!

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s