Matmamman

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Frasiga kycklingklubbor blir en god fredagsmiddag!

Lämna en kommentar

Kycklingklubbor är bra att ta till ibland, när man inte riktigt tycker man har tid att steka en hel kyckling, och dessutom är det ofta bra pris på dem. Jag brukar göra lite ”hot wings”-stil på dem, dvs pensla dem med någon sorts het och kryddig marinad. Extra läckra blir klubborna om man blandar i lite solroskärnor i marinaden! Jag valde Risentas färdighackade men det går naturligtvis bra även med hela.

Heta kryddiga kycklingklubbor med solrosfrön - jättegott!

Marinaden gör du enkelt genom att blanda 2 matskedar honung eller sirap (det låter kanske konstigt men det blir faktiskt bra!) med 1 msk soja, 1 msk olja eller smält smör och 2 msk ketchup eller den ”snälla” chilisåsen från Heinz. Tillsätt salt, peppar, paprikakrydda och några stänk tabasco eller annan hot sauce (eller en tesked Sambal Oelek) och sist solrosfrön. Jag tog 2-3 matskedar solrosfrön men du kan säkert ta både mer eller mindre.

Grädda kycklinglubborna på 200 grader i ungefär 45-60 minuter och ös dem då och då. Om de blir mörka så lägg på lite ugnsfolie sista kvarten!

Servera klubborna med potatisklyftor och en god kall sås, antingen en färdig creme fraichesås eller en som du gör själv. Då tar du bara en naturell creme fraiche och smaksätter efter egen smak. Jag tycker det blir jättegott med lite smulad ädelost och en klyfta vitlök eller 1 tsk vardera av paprikapulver och curry!

Smaklig måltid!

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s