Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Vera Tornérhielm håller fortfarande – och vem kan motstå virkade grytlappar?

1 kommentar

Med jämna mellanrum plockar jag fram mina gamla kokböcker ur hyllan. En del är så gamla som från 1920-talet och även om jag inte lagar så mycket ur dem tycker jag om att läsa recepten och se hur kosthållningen såg ut när min mormor fortfarande var relativt ung.

Vera Tornérhielms fina kokböcker håller fortfarande måttet!

I min mammas bokhylla hittade jag några riktiga guldkorn häromsistens, nämligen Vera Tornérhielms samling av kokböcker från det tidiga 1950-talet. De är verkligt fina, med titlar som Läckerheter från hela världen, De goda smörgåsarna och Det svenska smörgåsbordet. Tala om inspiration!

Numera finns de förstås bara att inhandla på antikvariat men en surfning på webben ger vid handen att det finns ganska gott om dem, till exempel på Bokbörsen och olika annonssajter. På Fridhems diversehandel tycks flera av böckerna till och med finnas i lager! Det svenska smörgåsbordet finns faktiskt också på Amazon i engelsk översättning – kolla här! Inte så konstigt kanske eftersom det svenska smörgåsbordet ju är världsberömt!

Och apropå Fridhems diversehandel – vilken underbar retrobutik! Gamla brickor, pastejformar, brödskrin, vackra gamla plåtburkar, söta virkade grytlappar… Man kan knappt se sig mätt på allt underbart de har till försäljning! Så om du, liksom jag, gillar gamla ting så surfa dit och njut! Vill du köpa något är priserna riktigt resonabla, tycker jag, så vi får väl se om jag gör ett litet inköp vad det lider…

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

One thought on “Vera Tornérhielm håller fortfarande – och vem kan motstå virkade grytlappar?

  1. Pingback: Julens omistliga frestelse… | Matmammans Julblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s