Matmamman

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Gör din egen julkorv!

Lämna en kommentar

Okej, det är lite sent nu men ändå… Till sist tog vi oss samman och stoppade korv. Har man bara en köttkvarn är det snabbare och enklare gjort än man kan tro – och vill man göra det ännu enklare för sig kan man använda färs istället för helt kött. Själv använder jag min mammas gamla köttkvarn som man vevar för hand. Det är lite tungrott men jag gillar själva hantverket. Det enda problemet kan vara att få tag i fjälster men en stor, välsorterad livsmedelsaffär bör ha det i fryssortimentet – i alla fall vid den här tiden på året! Det här receptet ger 12-15 korvar om man gör dem 10-15 cm långa, eller 6-8 stycken längre. Du hittar receptet här!

Sen var det hög tid att slå in julklapparna! Jag väntar alltid till sista stund eftersom jag tycker det är så himla mysigt att sitta och slå in paket – och att rimma förstås! Vill du ha tips på julrim så hittar du mängder på Julrimmet.se!

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s