Matmamman

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Lättbakade mandelkakor till 4 advent!

Lämna en kommentar

Idag firar vi den 4 advent. Bara en knapp vecka kvar till jul – visst är det härligt! Idag ska jag vara hundvakt åt en ljuvlig liten dvärgspets, det ser både jag och hundarna fram emot! Och så ska här adventsfikas förstås! En laddning snabba och lättbakade mandelkakor passar perfekt!

Kör bara 300 g mandelmassa i matberedaren (skär den i mindre bitar först!) med 2 äggvitor till en lite kladdig deg och klicka ut lagom stora kakor på smord eller bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 7-10 minuter. Mums!

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s