Julstämning med kaffe, kaka och klappinslagning…

Publicerad av
En kopp kaffe är aldrig fel medan man slår in paket!

Nu börjar det bli riktigt härlig julstämning, tycker jag. Även om det ser ut att bli en grön – eller snarare grå – jul i år så är det varmt och mysigt inne med alla tända ljus och lyktor och i nästan alla fönster lyser det glittrigt och härligt av ljusstakar och stjärnor. Och det är hög tid att börja förbereda julmaten. Själv brukar jag göra en hel del i förväg faktiskt, och dessutom lite pö om pö så att det inte blir så himla stressigt på slutet. I morgon ska jag rulla köttbullar och frysa in till julhelgens middagar och just nu står det goda revbensspjället i ugnen. Jag brukar förkoka det lite först (gärna med lite lök, morot och ett lagerblad i kokvattnet), så det blir riktigt mört och fint, och sen penslar jag det med grillsås av något slag.

Nu till jul passar det fint med en citrusbaserad sås tycker jag – jag pressade en apelsin och blandade med lite honung, salt och peppar samt chilisås, en gnutta senap, lite worcestershiresås och vanlig soja. Inga mått – jag tog lite som jag tyckte, det blir ofta alldeles utmärkt! (Annars finns det ju massor med färdiga goda grillsåser för den delen) Och nu sköter det sig själv i ugnen och sprider juldoft i köket – och själv får jag tid att koppla av med slå in julklappar, dricka en kopp kaffe och provsmaka en nybakad kaka. Jag bakade ökensand häromdagen – min absoluta favorit bland småkakor – så nu har jag en hel burk stående. Några kan man väl få provsmaka även innan jul… Vill du ha receptet på ökensand så hittar du det här!

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s