Matmamman

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

En dag som gjord för långpromenader…

1 kommentar

En solig septemberlördag är som gjord för en långpromenad i naturen...

Idag är det verkligen ett fantastiskt väder här i huvudstaden – livsandarna är på topp och livet känns extra trivsamt i höstsolens sken. En perfekt dag för en långpromenad i skog och mark, eller bara i ett vackert grönområde nånstans. Inga långkok en sån här dag inte – det får bli snabblagat och enkelt – thaimat känns som ett bra val idag! Vi har en jättebra thai takeaway på fem minuters gångavstånd, och jag bara älskar deras kyckling med cashewnötter och deras nudelwok och deras fläsk i grön curry… Ja, och nästan allt annat också, för den delen!

Och sen en god efterrätt som avslutning. Glass med chokladsås är aldrig fel – eller kanske glass med kolasås. I båda fallen gör jag det enkelt för mig. Min chokladsås är löjligt lätt att laga – och supergod! Receptet på den hittar du här. Och kolasåsen är ju ännu enklare; det är bara att ställa en burk kondenserad mjölk i sjudande vatten ett par timmar så är det klart! Kolla här om du vill ha fler tips på vad du kan använda den till!

Glassen köper jag färdig idag. Men den som vill laga sin egen glass har sannerligen nåt att se fram emot, för hemlagad glass blir både godare och nyttigare än fabriksgjord. På Glassrecept.se finns massor av råd och recept, så ta en titt!

Trevlig lördag!

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

One thought on “En dag som gjord för långpromenader…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s