Våfflor i långa banor…

Publicerad av
Frasiga våfflor med körsbärssylt och vispad grädde...

Idag är det våffeldagen, och jag kan knappt fatta att det gått ett helt år sen sist! Inte för att den här dagen har något med våfflor att göra egentligen – den här dagen heter ju egentligen Vårfrudagen. Men i folkmun förvanskades namnet snart till Våffeldagen, och det i sin tur har gett upphov till seden att äta våfflor. Och lite fest är ju aldrig fel – särskilt inte våffelfest – så jag håller våffeljärnet varmt minsann! Våfflor är ju så välsignat gott, och så går de ju att variera på så många olika sätt. Man kan ha salta tillbehör eller söta, och man kan göra frasvåfflor, äggvåfflor, kakvåfflor… Mums!

Jag brukar grädda dessa enkla men supergoda frasvåfflor. Receptet räcker till ca 8-10 laggar.

3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
2 1/2 dl kallt vatten (gärna kolsyrat!)
125 g smält smör

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ner mjölken och vispa smeten slät. Tillsätt sedan det kalla vattnet och det smälta, avsvalnade smöret. Hetta upp våffeljärnet och smöra laggen vid första gräddningen – sen behövs inget ytterligare extra fett. Servera med valfria tillbehör, t ex sylt eller bär och vispad grädde eller som läcker vickning med salta tillbehör såsom rom, gräddfil och lök.

Vill du ha fler våffelrecept – besök då Våfflor.se för en massa härlig inspiration, recept och idéer!

Smaklig måltid och en härlig våffeldag tillönskas alla!

 

Våfflor kan varieras på alla möjliga sätt - här serveras de med björnbär och vaniljkesella

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s