Koka en bärkräm och fyll köket med sommardoft!

Jordgubbskräm med mjölk - lika gott sommar som vinter!

Kräm är en klassisk efterrätt som sannerligen har sin plats även i ett modernt hushåll! Och just nu när det är så vintrigt är det extra läckert att koka en härlig bärkräm, som minner om stundande vår och sommar. Köp en påse frysta jordgubbar eller andra bär – eller plocka fram ur frysen, du som är lycklig nog att ha egna bär! – och känn doften av sommar i köket! Underbart!

Koka upp 4½ dl vatten med 500 g bär. Tillsätt 1 msk socker (eller strösötmedel för den som inte vill eller kan äta vanligt socker) och låt sjuda på svag värme några minuter. Den som vill ha bären mosade kan med fördel använda en vanlig mosstöt lite försiktigt – det tycker jag bli väldigt gott, särskilt om man använder frysta jordgubbar som lätt kan bli lite sega i konsistensen.

Blanda ut 3 msk potatismjöl i ½ dl kallt vatten. Tillsätt redningen under omrörning, låt krämen få ett uppkok och häll upp i en skål. Servera med kall mjölk, och gärna små goda mandelbiskvier.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s