Gratäng Carbonara

En av mina favoriträtter är Carbonara – kolarhustruns pasta med fläsk, svartpeppar och ägg. Men det spelar ju ingen roll hur god en maträtt än är, ibland vill man variera sig lite. Som med den här goda Carbonaragratängen, till exempel!

Goda "pennor" till fredagsgratängen!

Koka pasta som vanligt (hur mycket avgör du själv men det här receptet är tänkt till fyra, fem personer). Penne rigate är en bra sort, eller varför inte vanliga makaroner? Låt rinna av och häll i en smord gratängform.

Knaperstek fina bitar av bacon eller rimmat stekfläsk (ett eller två paket beroende på hur hungriga matgästerna är) och låt rinna av på ett hushållspapper. Blanda dem sedan med pastan i gratängformen.

Blanda ett paket matlagningsgrädde med tre uppvispade ägg och någon deciliter färskriven parmesanost. Salta och peppra med svartpeppar – och var generös med pepparn!

Blanda äggsmeten med pastan och fläsket, strö på riven ost och gratinera på 200-225 graders ugnsvärme tills gratängen får fin gyllenbrun färg. Servera med en god sallad och ett gott bröd.

Smaklig måltid!

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s