Amerikanska efterrättspajer: Key Lime Pie

Key Lime Pie är bland det godaste jag vet. Det finns hur många recept som helst – detta har jag fått av en väninna som bor just i Florida.

Key Lime Pie – limepaj

Key Lime heter den därför att den traditionellt bakas med key lime, alltså limefrukter som odlas i Florida, särskilt i Florida Keys. Det funkar med vanlig lime också, men jag använder hellre limejuice från Floridafrukten.

Pajbotten

150 g smör
200 g digestivekex

Fyllning

5 äggulor
1 burk kondenserad mjölk (sötad), ca 400 g
1 dl limejuice, från Key lime

Till servering

florsocker
vispad grädde
eventuellt rivet limeskal och tunna limeskivor

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen i en matberedare och blanda med smöret. tryck ut blandningen i en form med löstagbara kanter och grädda 10 minuter i mitten av ugnen. ta ut formen och sänk ugnsvärmen till 150 grader.

Gör fyllningen. Blanda den kondenserade mjölken med äggulorna och limesaft. Häll i formen och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna och ställ den sedan kallt fram till servering. Sikta lite florsocker över den kalla pajen och garnera med vispad grädde och eventuellt rivet limeskal och/eller tunna limeklyftor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s