Glad 1 advent

Idag får vi äntligen tända det första adventsljuset – samma härliga känsla infinner sig varje år! Att njuta av adventsljusets sken i ett nystädat kök – eller ostädat, om tiden inte räckt till – med hembakta eller inköpta pepparkakor till kaffet… Det är bland det absolut trevligaste jag vet.

När jag var barn var det också just den här dagen vi gick för att se på stadens julskyltning. Och det spelar ingen roll hur stort NK och andra slår på – det finns ändå ingenting som slår känslan av att julskyltningen avtäcks just på första adventssöndagen, så det så. Att ständigt tidigarelägga något så traditionsbundet som just julskyltningen har gjort att den blivit mindre speciell, mindre stämningsfull, mindre julaktig och detta oavsett hur påkostad den är. Hellre ett hemtrevligt litet tittskåp i ett oansenligt skyltfönster på första advent än femtioelva jättefönster där enda syftet är att överträffa skyltningen året dessförinnan.

Under flera år har jag dragit igång Matmammans julblogg just på första advent. Så blir det inte i år – tiden räcker helt enkelt inte till. Så det får bli julmat, bakning, julgodis och allt annat julaktigt här istället. Men besök gärna julbloggen, säkert hittar du något där som kan inspirera under jul och advent!

Glad 1 advent!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s