Klassiska smaker som håller över tid

Publicerad av

Jag älskar svensk husmanskost. Man skulle rentav kunna säga att jag brinner för den svenska matkulturen. Det innebär inte att det enbart servers kalops och liknande på mitt matbord – jag är en stor vän av allt från indisk curry till italienska pastarätter och det mesta däremellan – men det innebär att jag är lite extra mån om att då och då framhäva det fantastiska svenska matarvet.

Jag har drivit den här bloggen i över sex år nu och under den tiden har jag insett att jag är långtifrån ensam om att älska och värna svensk matkultur. Det räcker med att kolla vilka av mina inlägg som drar flest klick. I topp ligger ständigt syltade gröna tomater – en gammaldags inläggning som serverats till otaliga kalopsgrytor i generationer. En annan läsarfavorit är den klassiska äppelkrämen – något som gör mig extra glad eftersom matbutikernas hyllor svämmar över av fruktkrämer av olika slag. Då är det särskilt roligt att det fortfarande är så många som vill veta hur man kokar kräm från grunden! Det gäller för den delen även buljong – en underbar stomme till soppor, grytor och alla slags långkok!

Om någon har missat det så finns en hel radda klassiska husmansrecept listade på en egen sida – här hittar du den. Och fortsätt sylta tomater, koka kräm och gör din egen buljong! Att laga mat från grunden ger en sådan otrolig livskvalitet! Och även den som stressar till vardags kan ta sig tid en och annan lördag. Den svenska husmanskosten är väl värd att uppmärksammas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s