Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Äppelspånrökt varmkorv från Lithells

Lämna en kommentar

Nu lanserar Lithells en ny varmkorv, rökt med äppelspån. Det är första gången en äppelspånsrökt varmkorv ser dagens ljus och Lithells utlovar en spännande smakdimension.

Jag har provat den äppelspånsrökta korven, och ställde till med varmkorvsfest mitt i veckan. Min vana trogen sjuder jag korven på sparlåga, med lagerblad och några kryddpepparkorn – jag tycker det förstärker den goda röksmaken. Men den här korven har så mycket smak att det inte alls är nödvändigt. För den är verkligen god, med mycket smak på ett trevligt, lite höstligt vis. Så ja, den nya äppelspånsrökta korven från Lithells håller vad den lovar – den är definitivt en av de godaste varmkorvar jag ätit. Rekommenderas!

Jag serverar gärna varmkorv på enklast tänkbara vis, med bröd, senap och ketchup. Den här kvällen förgyllde jag med karamelliserad lök – superenkelt att göra och försvinnande gott just till varmkorv. Bara att skala och tunnskiva två stora gula lökar och fräsa i smör och/eller olja på medelstark värme. Tillsätt en rejäl nypa strösocker eller farin och späd med vatten. Koka gärna på lite högre värme tills vattnet kokat in och gör sedan om processen ytterligare några omgångar tills löken får vacker färg och är riktigt blank och karamelliserad. Servera till korven, ät och njut!

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s